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WRITTEN QUESTION TO THE MINISTER FOR TRANSPORT AND TECHNICAL 
SERVICES BY DEPUTY M. TADIER OF ST. BRELADE 

ANSWER TO BE TABLED ON TUESDAY 6th DECEMBER 2011 
 

Question 
 
Will the Minister explain why it is illegal to advertise any car for sale in a States car park, when 
and why this restriction came into force and the how many individuals were (a) cautioned and (b) 
prosecuted for this offence since the introduction of this restriction?  
 
 
Answer 
 
Article 7 (5) (a) in the Road Traffic (Public Parking Places) (Jersey) Order 2006 explains:  
 
A person must not, except with the written permission of the controlling body, attach advertising 
material to a parking place or a vehicle in a parking place. 
 
The earliest reference to this provision in TTS’s records is the (Public Parking Places) (Jersey) 
Order 1971 and its purpose is to prevent persons or companies carrying on a trade or a business in 
a public parking place without permission. There is no record of a specific event instigating this 
restriction. 
 
TTS do not keep any data regarding cautions or prosecutions for this offence, as on the rare 
occasions a suspected infraction occurs, my officers’ responsibility is limited to reporting the 
matter to the relevant Parish. 
 


